02 May 2015

Lawak Soalan di Kapal Terbang

Cerita Lawak Soalan di Kapal Terbang


Seorang pemuda yang sangat pemalu akan pergi ke luar negara menggunakan kapal terbang terbang. Di dalam kapal terbang, dia mendapati kerusinya terletak betul di antara dua perempuan muda. Ia pun duduk dengan resah berfikir topik perbualan selama perjalanan agar suasana di antara mereka boleh selesa.

Pemuda itu kemudian teringat nasihat datuknya, "Jika engkau menjumpai seorang perempuan yang tidak engkau kenal, tanyakan saja apakah dia sudah berkahwin. Kemudian, tanyakan juga apakah dia memiliki anak. Dia pasti akan dengan senang hati memberitahu kepadamu dan suasana akan menjadi selesa. "Maka, pemuda itu memberanikan diri bertanya kepada perempuan di sebelah kanannya, "Apakah anda memiliki anak?"

Perempuan itu tersenyum dan menjawab dengan bersemangat, "Ya, saya memiliki seorang anak perempuan yang cantik, namanya Lily."

Pemuda itu meneruskan dengan soalan seterusnya, "Apakah anda sudah berkahwin?"

Mendengar soalan itu, perempuan itu merasa tersinggung kerana dianggap memiliki anak di luar perkahwinan. Maka, perempuan itu mengabaikan si pemuda dan suasana menjadi tidak selesa.

"Wah, susunan soalan aku terbalik, pantas saja dia marah. Sepatutnya, aku bertanya status dalam perkahwinannya dahulu," fikir si pemuda. Kemudian, dia cuba lagi dengan perempuan di sebelah kirinya.

"Apakah anda sudah berkahwin?" tanya pemuda itu.

Perempuan di sebelah kirinya menjawab sambil tersenyum, "Hmmmm, belum. Kenapa?"

"Apakah anda memiliki anak?"

Selepas itu, pemuda itu merasa hairan kerana dia balik diabaikan oleh perempuan kedua.Cerita Lawak ceritalawakje.blogspot.com

Searches related: cerita humor, cerita lucu, cerita lucu pendek, cerita lawak, cerita lawak jenaka, cerita kelakar, cerita lawak pendek, cerita lawak bodoh, cerita lawak giler, cerita lawak spontan, cerita lawak giler, funny jokes, himpunan cerita lawak, lawak pendek, lawak jenaka, lawak jenaka lucu, lawak indonesia, lawak malaysia, lawak lucu, kisah lawak jenaka, kisah lucu, koleksi cerita lawak


1 comment:

awdawd said...

infonya sangat menarik...
mantap...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...