25 December 2011

i am...

Zorro..

Cerita ni berlaku kat Sarawak..ada 2 org pemuda ni suka sangat nak compete kehebatan dengan satu sama lain. Pada suatu hari,mereka berjalan-jalan di dalam hutan. Tiba-tiba mereka ternampak seorang gadis cantik molek, ape lagi..mula la diorang ni nak show off sape yang lebih hebat.

Pemuda yang pertama pun mengeluarkan pedangnya dan berdiri 50 meter dari gadis tu..sebiji epal diletakkan atas kepala gadis dan....szuuupppp!!! epal terbahagi kepada dua..HEBAT. lalu pemuda tu dengan bangga bin sombongnya menabik dada dan berkata : ''I AM ZORRO".

Pemuda kedua pun tak mau kalah. dia pun mengeluarkan anak panah lalu melangkah 100 meter dari gadis tersebut.anak panah d'targetkan ke epal yang berada di atas kepala gadis tersebut...sekali tarik, zzuuuuuuuppppp!! epal pun terbahagi kepada dua...(bagai pinang dibelah dua la konon).dengan muka bongkak lagi angkuh dia pun menabik dada dan berkata : ''I AM ROBIN HOOD''.

Tiba-tiba seorang pemuda tempatan lalu di tempat tersebut..melihat kejadian itu, hati pemuda itu jadi panas. ''cisss..dasar budak omputeh tak tau diri, ingat senang-senang ke nak ngorat anak gadis kampung kami ni, ingat diorang je ke hebat..'' kata hatinya..ape lagi,dia pun dengan slumbernya melangkah 200 meter dari gadis tu..

tak perlu nak cakap, jantung si Zorro dan Robin Hood rasa macam mau meledak je, rasa tercabar sangat..peduli la si pemuda tempatan ni, dia dengan slumber menyumpit dan...preeaaaaaaaaakkkk!!! terkena kepala gadis tersebut...dengan muka slumber dia pun berkata ''I AM SORRY''.


@Ceritalawakje.blogspot.com 

3 comments:

Anonymous said...

Genau so gut wie dein letzter Beitrag. Akzeptieren Sie Anzeigenkunden?

Anonymous said...

Since researching for a short time to get a great content articles pertaining to this point . Checking out in Google I finally picked up this blog. After reading these details I'm just glad to enunciate that I've got a really good impression I discovered whatever I wanted. I most certainly will ensure to don't forget this web site and take a visit consistently.

Han said...

yes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...